Voor meer likes & shares

Hoe komt u aan meer fans zonder dat de kosten uit de hand lopen. Hoe krijgt u voor elkaar dat een post en content gedeeld wordt op social media en dat mensen een post liken en dus eigenlijk uw bedrijf liken?

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat mensen niet snel iets delen op hun eigen tijdlijn. Laatst zat ik ook in een gesprek met een bedrijf dat meer dan 300.000 volgers heeft op een Facebook pagina en slechts 40 likes op een Facebook post. Zelf waren ze er helemaal blij mee. Zelf zou ik dat niet zijn, maar de realiteit leert dat het blijkbaar heel gewoon is en geaccepteerd wordt. Best jammer toch, dat men met zoveel volgers en zoveel exposure zo weinig gedeeld wordt of likes krijgt. Wat zou u kunnen doen?

#1. Maak gebruik van uw netwerken, plaats op verschillende netwerken content, likes zorgen voor exposure en herkenning van uw merk.

#2. Plaats echte mensen en groepen, dat werkt beter dan alleen een stuk tekst of een willekeurig plaatje.

#3. Wees geloofwaardig, zorg dat mensen uw informatie waarderen.

#4. "Word-of-mouth" zorgt ervoor dat mensen vertrouwen krijgen, zorg ervoor dat mensen positief gaan praten, vraag naar hun behoeftes en naar hun interesses. Ga met ze in gesprek. Reageer ook terug!

#5. Ga in op actualiteit, hierdoor is het mogelijk in een vrij korte tijd veel mensen te bereiken, zoals bijvoorbeeld op Twitter.

#6. Zorg ervoor dat mensen, door uw content, zichzelf als professional kunnen profileren.

#7. Online marketing is duur, heel duur. Waarom niet investeren in content (marketing) U investeert in uw publiek in uw bedrijf, in het imago en dus in de toekomst van uw organisatie. Online marketing is niet altijd een succes, maar als u weet welke content uw doelgroep heel boeiend vindt, waarom daar dan niet mee adverteren.

#8. Informeer en help mensen hun "ding"  beter te doen en makkelijker te doen.

#9. Maak het eenvoudig om een post te delen, zorg dat de buttons op de website staan.

#10. Geniet van de content en maak foto's, video en tekst over iets wat u leuk vindt en waar u passie voor heeft.

 

Meer weten mail me dan gerust: petra.boijmans@glimph.com

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *