Berichten

Adwords campagne maken, de basis

Hoe maak je een Adwords campagne aan!. Samen met het interview in het blad kleur en Stijl geeft deze video een extra hulpmiddel om een campagne aan te maken.. Dit is een basis instructie, zodat je jeeerste campagne weet aan te maken. In een andere video, die binnenkort verschijnt, leg ik uit wat de verschillende manieren zijn om te adverteren, zodat je beter kunt bepalen welke vorm van adverteren binnen Adwords voor je bedrijf interessant is.

Facebook advertentie maken, de basis

Kleur & Stijl  Facebook advertentie

Met Carla samenwerkt aan een interview en op basis daarvan ook twee video's gemaakt die laten zien hoe je op een vrij eenvoudige manier een advertentie aanmaakt in Facebook

Dit is de basis, maar wil je meer weten dan help ik graag. Binnenkort ga ik natuurlijk meer plaatsen, dus neem een abonnement op mijn YouTube kanaal

Facebook ad

Blijf je ook graag up to date?

Bijblijven op online gebied

Verbeter  je online imago

Wil je weten hoe je je eigen website bij kunt houden, bijvoorbeeld in WordPress of Weebly? Of hoe je een social media campagne kunt opzetten? En wat effectiever werkt op het gebied van fotografie of tekst voor social media? Wil je gewoon op de hoogte blijven,  zodat je andere het werk effectiever kunt laten doen. En natuurlijk wil je bijblijven op een zo ontspannen mogelijke manier doen.

 

Beveilig je WordPress website

WordPress staat bekend om zijn gevoeligheid voor hackers. En dat klopt ook wel.
Mensen die denken dat hun website veilig is, terwijl er geen verdere beveiliging op zit en daarnaast al jaren hetzelfde wachtwoord hebben en/ of een vrij logische inlognaam, kan er bijna zeker van zijn dat er ingebroken is. Dit gebeurt vaak via robots die je inlog en verschillende wachtwoorden uitproberen. Deze gaan door en door.
Afhankelijk van het type website, het type bedrijf en de gevoeligheid van je data zijn er natuurlijk verschillende oplossingen om je hiertegen te beschermen. Van gratis tot een volledige schil. Maar update ook regelmatig je plugins en je versie, zodat de bekende beveiligingsproblemen gedicht zijn.
Kortom beveilig je website tegen dit soort criminelen. Je zit er namelijk echt niet op te wachten dat je site gehackt wordt of je data gestolen wordt.
Wil je meer weten bel dan gerust 06-31903155 of mail naar petra@glimph.nl

Doe maar gewoon fotografie?

Content maak je net zo gemakkelijk zelf, waarom ook niet.  Een drang naar perfectie zorgt er misschien voor dat je helemaal afhaakt, omdat je denkt dat het geweldige fotografie moet zijn of super video. Natuurlijk is dat ideaal, maar waar het echt om gaat is dat je iets maakt wat past bij je lopende marketing campagne en daar dus bij aansluit. Maar ook kun je laten zien hoe het er echt aan toe gaat of laat gelukkige klanten zien. Maak een creatief concept en plan dit in, regel met medewerkers die dit leuk vinden dat ze content kunnen plaatsen, eventueel na een screening van een content manager of communicatie manager, oftewel iemand die alles coördineert. Maar een leuke iPhone foto van een mooi moment is ook een leuke optie. Hoe gaat het er bij jou aan toe? Leg het vast. Hierdoor verras je je klanten en lever je nieuws, dat relevant is, voor transparantie zorgt en een gesprek oplevert met een fan. 

 

 

Trend in Content

Content en trends

Content heeft te maken met Identiteit, SEO en inspiratie. Wat is voor je onderneming nou echt goed om op te letten. 

1. Focus op vitale keywords en zoekwoorden
Zorg dat de termen waarop je gevonden wilt worden in je tekst terugkomen.

2. Creëer een stem of merk waar de klanten zich mee kunnen identificeren.
Wie ben je of wat wil je als organisatie uitstralen, maar vooral,  herkennen anderen dit.

3.Gebruik de content om vertrouwen op te bouwen door middel van openheid en echtheid.
Het gaat om een echte verbinding, geen geroep, geen geschreeuw, maar een echte relatie en een echte band.

4.Werk een idee uit en doe dit in verschillende formats.
Online, de flyer en wat je zegt in de shop moet kloppen met elkaar

5.Headlines/ tekstkoppen zijn vitaal, bijvoorbeeld bij blogposts, maar ook op je site
Het oog wil ook wat en mensen willen gemak, dus je kop moet opvallen.

6.Gebruik trends in jouw content en haak in op actualiteiten.
Wat zijn de trends, wat leeft er en wat wil je doelgroep weten. Bij voorkeur is het maatwerk en versterkt het je identiteit.

7.Maak jouw content en story vindbaar gebruik #hashtags.
Overdrijven vind ik zonde, maar het werkt wel.

8.Post en deel niet zomaar content, zorg voor engagement!
Kijk en daar heb je ons voor om te helpen, zorg dat je je doelgroep kent, onderzoek ze en zorg dat je weet hoe je echt met ze in contact komt:)

9.Nodig jezelf af en toe eens uit op iemand anders zijn of haar feest en content buzz, misschien maak je vrienden voor het leven.
Ga naar andere sites, deel en share en praat daar ook mee.

10. Goede content wordt geliked en gedeeld.
Zorg dus voor kwaliteit en eigenheid.

Landingspagina

Landingspagina voor tevreden bezoekers.

Een landingspagina is een korte webpagina, die de identiteit van je merk of product op een unieke manier laat zien. Het stimuleert de verkoop of het zorgt ervoor dat je meer leden of volgers krijgt. Afhankelijk van wat je wilt. Een landingspagina is een manier die je inzet bij een korte of gerichte wervingsactie, waarbij bezoekers dus niet op je website komen met het risico dat ze wegklikken omdat ze niet vinden wat ze zochten, maar precies daar komen waar jij ze wilt hebben.

Hiervoor gebruik je een actie. Dat kan via Google AdWords of via Facebook en in principe zelfs via een flyer, maar het komt er op neer dat je dus weet wie je doelgroep is en daar je actie op richt.

Gelukkig kan je online een breed [of bedoel je gericht?] publiek aanspreken en is het mogelijk om bijvoorbeeld een publiek van een vergelijkbaar medium te bereiken of heel nauwkeurig op zoekwoorden te adverteren. Hoe preciezer je dit doet, hoe minder het je uiteindelijk relatief kost, want je bereikt je doelgroep effectiever.

Hoe werkt dat? Stel, ik ga flyeren op straat. Ik vraag niets maar deel gewoon uit bij het centraal station. De kans dat er een klant tussen zit is klein. Ga ik flyeren op een beurs waar mensen komen die geïnteresseerd zijn in e-commerce, dan maak ik al meer kans op succes. Zo werkt het online dus ook. Stel je verkoopt jurken in Maastricht, dan wil je mensen die in de buurt wonen van Maastricht of die Maastricht een geweldige stad vinden, maar dus wel in Leeuwarden kunnen wonen, vrouw zijn en online kijken naar jurken. Daar kunnen we je dus bij helpen. Focus in het online landschap.

Wat is goede content

Wat is nou goede content? Is dat wekelijks een filmpje of ervoor zorgen dat je bedrijf zichtbaar is door advertenties? Of moet je elke dag gewoon posten, maakt niet uit wat?

Enkele jaren geleden was de trend inderdaad, post maar, maakt niet uit wat. je zag heel veel voorbij komen zonder veel betekenis, leuk om naar te kijken, maar had verder weinig met het bedrijf, of merkidentiteit te maken. Iedereen deed het en de informatiestroom was te groot om nog te behappen. Met als resultaat, dat niemand nog naar je mededelingen keek. Je ziet het nog steeds wel, van die organisaties die maar wat plaatsen, al is het oud materiaal.

Jij bent een marketing professional of directeur /eigenaar en wilt je bedrijf op de kaart zetten. Je wilt je sales verbeteren, je wilt trouwe klanten, die positief over je product praten, zowel online als face to face.

Hoe doe je dat? Door echt met je klanten in gesprek te gaan, zowel via beeld als via tekst. Door de mogelijke kanalen zoals, winkels, personeel, Facebook en twitter op elkaar afgestemd in te zetten.

Goede content is persoonlijk, creatief en uniek, je doelgroep begrijpt het en heeft er ook echt iets aan. Liever 1 keer per week iets posten dat ergens op slaat dan, dan elke dag meer van hetzelfde.