Er zijn veel vragen over hoe een website beter en hoger in de zoekresultaten te krijgen is. Waar let Google nu eigenlijk op? Dat zijn nogal wat zaken, die soms wel direct beïnvloedbaar zijn en soms ook zeker niet.  Ik zal aangeven waar een site o.a. op beoordeeld wordt en wat u kunt doen om de rating te verhogen. Al blijft het een heel vak om "gratis" bovenaan in google te komen. Maar hier komen ze:

1. Een site waar regelmatig iets op gebeurd en die al geruime tijd bestaat, kortom hoe langer de site er al is, hoe beter dat is, t.o.v. de concurrentie.

2. De structuur van de website moet kloppen, dat wil zeggen dat je links naar pagina's goed zijn en dat google ook via breadcrumbs makkelijk weer terug kan. Het komt erop neer dat de site makkelijk te doorzoeken is. Vindt Google hier pagina's die doodlopen dan levert dat minpunten op. Dit is te fixen door alternatieve route's.

3. Woorden die u belangrijk vindt en waar google de site op vindt zijn voldoende aanwezig in de tekst, ik bedoel dan niet dat u moet gaan stalken, maar het moet wel erg duidelijk zijn waar de tekst over gaat. Een tekst moet vooral goed leesbaar zijn voor de bezoekers, anders haken die ook af. Maar ook dat vindt google steeds belangrijker. Daarnaast moet een tekst boeien. Dus alleen voor Google schijven heeft absoluut geen zin.

4. Foto's en video's taggen, oftewel benoemen, zodat Google weet waar deze over gaan.

5. links naar de pagina' s, vanaf andere site's. Nou zie ik u denken ' dan koop ik toch gewoon links vanaf site's' , maar deze links neemt Google niet mee in zijn resultaten. Sites zijn verplicht om aan te geven of het een commerciële link is, doen ze dat niet dan heeft dat voor hun website een negatief effect, maar ook voor uw bedrijfswebsite.

6. Originele content, oftewel schrijf iets, maak iets en bedenk iets en post dit. Zorg dat het niet ergens anders al staat. Want dubbele teksten worden er ook uitgehaald. En maak het passend, boei uw publiek.

7. Hoe lang blijven de bezoekers op de website, klikken ze door en blijven ze lang op pagina's om ze te lezen, hoe langer en hoe meer doorkliks hoe beter natuurlijk.

Heel veel succes.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *